Ημεριδες

Πλήθος κόσμου, παρακολούθησε την ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του κύριου Σταμάτη Μαλέλη σε συνεργασία με το kontasou.com- υπό την αιγίδα του Ιατρικού κέντρου Αθηνών- που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΙΩΝΙΑ.

Με ομιλητές τον Σταμάτη Μαλέλη (Δημοσιογράφο και συγγραφέα ), τον Δρ. Θάνο Ασκητή (νευρολόγο/ψυχίατρο και πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας), την Δανάη Γλαβίνα (σύμβουλο ψυχικής υγείας) , τον Κυριάκο Ντούμο (ηθοποιό και στιχουρχό)& την Ελπίδα Γεωργακοπούλου (Συμβουλευτική Ψυχολόγο) πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα: “Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή”.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000.

Πλήθος κόσμου μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, παρακολούθησε την ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του κύριου Σταμάτη Μαλέλη σε συνεργασία με το kontasou.com- υπό την αιγίδα του Ιατρικού κέντρου Αθηνών- που έγινε στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του δήμου Τρίπολης

Με ομιλητές τον Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα και δημοσιογράφο , την Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, τον Κυριάκο Ντούμο, στιχουργό-ηθοποιό και την Βασιλική Ντούμου, Ψυχολόγο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μάιου 2018, 7:30 μ.μ, εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την Κατάθλιψη.

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας & Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και το kontasou.com, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία Εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα : «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή», Το Σάββατο 3 Μαρτίου, 6:30 μ.μ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Αναστασιάδη 1 , κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος) πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση για την ασθένεια της εποχής.

Με Ομιλητές τους : 1.Σταμάτης Μαλέλης , Συγγραφέας Δημοσιογράφος 2.Δρ. Μένη Μαλλιώρη, καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ-Αιγινήτειο Νοσοκομείο 3.Λαμπρινή Θεοδώρα Ακαλέστου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Αναπτύχθηκε μέσω ανταπαντήσεων το φλέγον ζήτημα της κατάθλιψης. Αναγνώριση ασθένειας μέσω συμπτωμάτων, υποστήριξη ασθενών και άμεση επαφή με ειδικευμένους γιατρούς ήταν οι ενότητες που συζητήθηκαν διεξοδικά.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 10η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, με θέμα «Η Κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων στις 9 Δεκεμβρίου 2017, στον Πειραιά.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον τις ομιλίες του κ. Σταμάτη Μαλέλη, Συγγραφέα και Δημοσιογράφου, του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου – Ψυχίατρου, Διδάκτορα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και της κας Δανάης Γλαβίνα, Σύμβουλου Ψυχικής Υγείας.

Η 9η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, με θέμα «Η Κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου», στους Αγίους Αναργύρους.

Στη συνάντηση, το λόγο έλαβαν ο κος Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος, η Δρ. Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ και η κα Λαμπρινή Ακαλέστου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, με συντονιστή το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ιγναντίου

Στη Σάμο, στις 8 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η 8η ημερίδα Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης, με θέμα: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Στη συνάντηση και ενώπιον πλήθους κόσμου μίλησαν ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος και η Δρ. Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ.

Η 7η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στο Δημαρχείου Αμαρουσίου, στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Την ημερίδα καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γεώργιος Πατούλης. Ομιλητές ήταν ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος, ο Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Δανάη Γλαβίνα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε, ανάμεσα τους και πολλοί επιστήμονες ψυχολόγοι και δημοσιογράφοι. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε διάλογος μεταξύ του κοινού και των ομιλητών, όπου και διατυπώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις και απόψεις.

Στο Δήμο Ζωγράφου και στην κατάμεστη αίθουσα ομιλιών του Ορθόδοξου Χριστιανικού Συλλόγου «Ελπίς», έλαβε χώρα η 6η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, στις 28 Μαΐου 2017.

Συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος, ο Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Λαμπρινή Ακαλέστου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος.

Οι ομιλητές ενημέρωσαν το κοινό, ενώ απάντησαν σε ερωτήματα και ανησυχίες κομβικής σημασίας γύρω από την κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή.

Με μεγάλη επιτυχία και με την πολύτιμη συμβολή του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2017 στην Ξάνθη, η 5η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης με κεντρικό θέμα συζήτησης: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος, η κα Λαμπρινή Ακάλεστου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος και ο Δρ. Γεώργιος Φλώρος, Ψυχίατρος, μίλησαν για τη σύγχρονη μάστιγα της κατάθλιψης και για το πόσο μπορεί να επηρεαστεί η ζωή ενός ανθρώπου μέσα από τη νόσο.

Περισσότερα

Στις 17 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 4η ημερίδα για την πρόληψη και καταπολέμηση της κατάθλιψης στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Ομιλητές ήταν ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος, ο Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Δανάη Γλαβίνα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Την ημερίδα προλόγισε ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, καλωσορίζοντας με θέρμη και ευχαριστώντας τους ομιλητές για την εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών για την κατάθλιψη. Ταυτόχρονα, ενίσχυσε την προσπάθεια λέγοντας ότι, πρέπει να ενεργοποιηθούν οι δομές πρόληψης για την κατάθλιψη.

Περισσότεραe

Η 3η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης με κεντρικό θέμα συζήτησης: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Κορυδαλλού στις 13 Ιανουαρίου 2017.

Συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέα και Δημοσιογράφο, ο Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγο – Ψυχίατρο, Διδάκτορα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα. Δανάη Γλαβίνα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Περισσότερα

Στις 16 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 2η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος», στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος, ο Δρ. Θάνος Ασκητής , Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών και η κα Δανάη Γλαβίνα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Περισσότερα

Η 1η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής New Media Studies, στις 7 Δεκεμβρίου 2016.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος και ειδικοί στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη νόσο της κατάθλιψης, η οποία φαίνεται να αγγίζει όλο και πιο πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας.

Περισσότερα